Az épület - Bedő ház - 1903
 
 
 
 
 
 
Bedő Ház 1997

Fotó: Benkovich Attila
Bedő Ház 2007

Fotó: Benkovich Attila

Bedő Ház 1997 Ahogy az a helyreállítás előtti képen is látható, lent a földszinten szögletes ablaksorral tették tönkre az eredeti pávafark-íves, fakeretes portált. Az épület sokáig a SZÖVOSZ székháza volt, áttörték a falat, lent működött az ezer fős üzemi konyha. A Bedő-ház földszintjén a századelőn asztalosműhely volt, annak nagyméretű szerszámgépeire alakították ki az eredetileg 6 méteres belmagasságot. Mivel ez üzemi konyhának túl magas volt, hát barkács módszerekkel kétszintessé alakították.

Forrás: Kultúra.hu - Mert a szecesszió szép - interjú Vad Tivadarral, a Magyar Szecesszió Háza tulajdonosával. Szövegrészletek az interjúból.


Bedő Ház 2007 "2003-ban az önkormányzat pályázatot hirdetett a megüresedett majdnem 600 négyzetméter bérleti jogának hasznosítására. Művészettörténésszel kellett minősítettni az állandó kiállításra szánt tárgyakat, hogy megfelelnek-e a célra. Pályáztam, megnyertem, megvásároltam a bérleti jogot és átépítettem a helyet. Benkovich Attila építész és Gerle János építészettörténész, a korszak első rangú szakértője voltak a segítőim. Régi fényképek alapján rekonstruáltuk a pávafark-íves, fakeretes portált, kibontottuk a régi belső teret. Az egész ház homlokzatát az eredetihez híven állítottuk helyre."